Musea New York

New York staat o.a. bekend om de fantastische musea. Cultuurliefhebbers kunnen dan ook hun hart ophalen in de Big Apple. Denk bijvoorbeeld aan het grootste kunstmuseum ter wereld, het wereldberoemde Metropolitan of het American Museum of Natural History, waar de film “a Night at the Museum” opgenomen werd. Kortom, musea zijn er in New York genoeg! Hieronder een korte opsomming van de belangrijkste musea New York.

Musea New York; Museum of Modern Art (MoMA)

Het Museum of Modern Art is waarschijnlijk het belangrijkste en grootste kunstmuseum ter wereld. Bij kunstliefhebbers staat het MoMa, zoals het ook genoemd wordt, dan ook waarschijnlijk bovenaan hun wensenlijstje. Het museum omvat een fantastische permanente collectie, maar juist ook heel veel tijdelijke tentoonstellingen. Prachtige schilderijen en beeldhouwwerken uit de 19e en 20e eeuw, maar ook de verschillende afdelingen voor film en media, architectuur en design, tekeningen, fotografie en pop art bezorgen je gegarandeerd een onvergetelijke dag.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

American Museum of Natural History in New York

 

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History is leuk en leerzaam. Je vindt er talloze opgezette dieren en dinosaurussen in spectaculaire 3D-omgevingen, een overzicht van inheemse culturen en je leert er over de geschiedenis van de aarde. Een oud, maar charmant museum en erg leuk voor kinderen.

Guggenheim Museum

Het Guggenheim museum is een toonaangevend kunstmuseum dat ook nog eens gevestigd is in een fraai staaltje architectuur. Het museum biedt voornamelijk tijdelijke collecties, maar omvat ook fraaie vaste collecties zoals de Thannhouser Collection met werken van Picasso, van Gogh en Cezanne en de Kandinsky Collection met ruim 150 werken van Kandinsky.
Metropolitan museum of art new york

The Metropolitan Museum of Art in New York, kortweg The MET, is Amerikaanse equivalent van het Hermitage in St. Petersburg en het Louvre in Parijs. Het museum omvat een zeer brede collectie die terugvoert naar kunst uit de oudheid, zoals vazen en scherven uit het oude Egypte.

Ander musea New York die ook de moeite waard zijn

Uiteraard zijn er nog veel meer musea die ook leuk zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Intrepid Sea, Air and Space Museum, The National Museum of the American Indian, het Brooklyn Museum en nog veel meer. Vergeet vooral niet de New York City Pass aan te vragen voor korting!