Little Italy New York

Little Italy New York

Bezoek een van de vele restaurantjes in Little Italy New York

De Italiaanse tegenhanger van Harlem is Little Italy; het is de wijk in Manhattan waar begin negentiende eeuw zo’n beetje alle Italiaanse immigranten (veelal Sicilianen) naar toe gingen. Tegenwoordig is de wijk niet meer zo groot, omdat het verdrongen wordt door het oprukkende Chinatown, en alleen Mulberry Street tussen Canal en Broome street is nog net als vroeger. Dus als je op zoek bent naar de lekkerste pizza, Italiaanse delicatessen of een knus bistrootje, dan moet je beslist naar dat gedeelte van Little Italy!

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Feesten en vieringen

Ondanks dat Little Italy vandaag de dag vooral bestaat uit restaurants en winkeltjes, is de wijk nog wel vaak de plaats waar Amerikaanse Italianen heen gaan voor het vieren van familiefeesten of heiligenvieringen. Zo is de viering van San Gennaro, de beschermheilige van Napels, half september, een jaarlijks terugkerend festival met een parade, feesten en markten.

Bezoek Little Italy

Little Italy New York

Proef de sfeer van Little Italy New York

Toeristen gaan vooral naar Little Italy om de sfeer van weleer te proeven. Wandel rond en koop wat heerlijkheden in één van de authentieke kleine winkeltjes met bijvoorbeeld pasta, olijven en olijfolie. Je vindt er natuurlijk ook zaken die souvenirs verkopen, dus als je met een leuk t-shirt terug naar huis wilt dan kan dat!
Het belangrijkst in de Italiaanse wijk is eten. Mulberry Street komt in de avond helemaal tot leven en wordt dan omgetoverd tot één groot terras. Je hoeft eigenlijk alleen je neus achter na te lopen; verse pasta, knoflook, de typische geur van de houtoven…..En de Italiaanse uitbaters lokken je anders wel naar binnen om van een heerlijke echte Italiaanse maaltijd te genieten. De prijzen in Little Italy zijn over het algemeen laag.

Uitgaan

Heb je na je etentje in Little Italy nog niet genoeg van de Italiaanse gezelligheid? Pak dan een Italiaans biertje of wijntje in één van de talloze bars; er zijn er genoeg!