Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge verbindt twee fantastische wijken van New York City; Manhattan en Brooklyn. Je kunt erover wandelen, rijden, fietsen of gewoon de brug bewonderen. Hoe dan ook, de Brooklyn Bridge die over de East River ligt, is één van de meest beroemde trajecten in New York. Zowel voor geboren en getogen New Yorkers als toeristen! De brug is een bezoek zeker waard.

Geschiedenis

De in 1883 opgeleverde Brooklyn Bridge werd ontworpen door John en Washington Roebling. Vader en zoon wilden de mooiste brug ter wereld neerzetten. Lange tijd was de brug, met een overspanning van zo’n 486 meter, de langste brug ter wereld. Opvallend zijn de grote Gotische pilaren, waaraan de brug is opgehangen. De bouw van de brug heeft wel 14 jaar geduurd en helaas zijn er 27 arbeiders gestorven door ofwel een val van de kabels, ofwel duikers die aan de pylonen onder water werkten.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Omdat de Verenigde Staten net een lange burgeroorlog achter de rug hadden, werd de Brooklyn Bridge het symbool voor de hereniging en de verbondenheid van het volk. In 2008 werd het 125-jarig bestaan van de brug dan ook uitgebreid gevierd. Op de brug is een Nederlandse stadszegel uit 1834 aangebracht waarop staat “Eendraght Maakt Magt”.

De Brooklyn Bridge bezoeken

Zoals gezegd
kun je de Brooklyn Bridge op verschillende manieren gaan bezoeken. Rijd er zelf met de auto over, of neem een bus of taxi. Maar wandelen over de brug is natuurlijk veel leuker. Het voetpad ligt hoger dan het gedeelte voor auto’s, dus kun je rustig wandelen en heb je prachtig uitzicht op de torens van de brug en op de skyline van de stad. Maar wat ook erg leuk is, is om een Brooklyn Bridge tour te boeken. Er zijn excursies met de fiets of te voet. Met de Brooklyn Bridge Bike Tour fiets je over de brug, over de oever van de Hudson River en langs de hoogtepunten in Manhattan. Als je meedoet aan de Manhattan to Brooklyn NYC Walking Tour, loop je over de Brooklyn Bridge naar Brooklyn en vertelt de gids je van alles over de geschiedenis van omgeving.