Guggenheim Museum

Guggenheim Museum

Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum, officieel het Solomon R. Guggenheim Museum, is een opvallend gebouw en museum voor moderne kunst. Kunstliefhebbers kunnen hier een uitgebreide collectie bewonderen met werken van bekendheden zoals Picasso, Chagall, Mondriaan en Monet en talloze werken van Kadinsky. Verder is een uitgebreide wisselcollectie. Ook het gebouw zelf is trouwens de moeite van het bekijken waard. “De Witte Draaikolk” wordt het spiraalvormige gebouw liefdevol genoemd en vele toeristen, die niet het museum zelf bezoeken, fotograferen wel de buitenkant!

Geschiedenis

Het Guggenheim Museum ligt aan de 5th Avenue in New York City en is 1 van de 5 Guggenheim musea in de wereld. De andere filialen zijn in Las Vegas, Berlijn, Bilbao en Venetië. Het gebouw werd ontworpen door Frank Lloyd Wright en in 1959 werd het museum opgericht als privémuseum van kunstverzamelaar Solomon Robert Guggenheim. Guggenheim verzamelde voornamelijk werken uit de twintigste eeuw. Later, in 1992, kreeg het gebouw een paar extra verdiepingen om meer ruimte te creëren.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Entree en openingstijden Guggenheim Museum

Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum New York

Een toegangsbewijs voor het Guggenheim Museum kost voor personen vanaf 12 jaar $ 22,-, onder die leeftijd is de toegang gratis. Senioren krijgen, onder vertoon van hun identiteitsbewijs 4 dollar korting. Openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 17.45 uur, zaterdag van 10.00-19.45 uur, alleen op donderdag is het Guggenheim Museum gesloten. Op de site van het museum kun je kaartjes bestellen en meer informatie vinden over de lopende voorstellingen.
Het museum is niet moeilijk te bereiken; met de metro of bus kom je heel gemakkelijk op 5th Avenue, waar het Guggenheim Museum is.

Tips

Koop de NYC-pass en krijg zo’n 45 % korting op 6 musea/attracties, ook voor het Guggenheim geldig.

Het is erg leuk om de Guggenheim App te downloaden! Je kunt daarmee van alles ontdekken over de tijdelijke tentoonstellingen, maar ook over de vaste collectie en over de architectuur van het gebouw.