Manhattan

Manhattan

Manhattan

De belangrijkste wijk van New York is Manhattan, daar begon het ooit allemaal. Manhattan is een eiland en bestaat uit drie delen; Uptown of Upper Manhatten, Downtown of Lower Manhattan en Midtown Manhattan. Midtown is het economische centrum van de stad en staat vol met hoge wolkenkrabbers en kantoorgebouwen. Er werken hier meer mensen dan dat wonen; velen forensen dagelijks tussen hun werk in Manhattan en hun huis ergens anders.

Geschiedenis

Begin 17 e eeuw kocht de Waal Peter Minuit namens de Republiek der Verenigde Nederlanden Manhattan van indianen. De prijs was een hoeveelheid goederen ter waarde van fl 60. In een brief die naar Nederland werd gestuurd over deze aankoop stond dat ’t eylant Manhettes 11000 morgen groot was. Het resulteerde in de vestiging van Nieuw Amsterdam in 1625. Over de naam Manhattan doen verschillende verhalen de ronde; o.a. dat Mannahatta in de taal van de Lenapi-indianen ‘eiland met de heuvels’ betekent.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Midtown Manhattan

Midtown Manhattan is het gedeelte waar de toeristen vooral naartoe gaan. En terecht, want je vindt er 5th Avenue, Times Square en talloze interessante musea en indrukwekkende gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het fraaie Grand Central Terminal en vlak daarbij het Chrysler Building, Rockefeller Center, Trump Tower, het United Nations complex en, haast een beetje vreemd en nietig tussen al die toren, St. Patrick’s Cathedral en de Trump Tower. Ten noorden van Midtown ligt het gigantische en mooie Central Park, als een groene oase te midden van al deze torens.

5th Avenue
Het wereldberoemde 5th Avenue moet natuurlijk even apart genoemd worden. Je moet er beslist een keer gaan kijken als je in New York bent. Je vindt er de duurste modewinkels, juweliers (zoals Tiffany’s) en de beste restaurants. Maar je kunt er ook het grootste warenhuis ter wereld induiken; Macy’s. Vlak bij 5th Avenue ligt Times Square, bekend van de vele neonreclames. Ook zijn er veel theaters in de omgeving en talloze interessante musea. Wil je meer weten over de buurt dan is het slim om even binnen te wippen bij de “VVV” van Manhattan; het Official Visitor Information Center (810, Seventh Avenue tussen 52nd en 53rd street).