5th Avenue

5th Avenue New York

5th Avenue New York

5th Avenue staat bekend als de duurste winkelstraat ter wereld en je zou denken dat de straat daarom alleen bezocht wordt door de crème de la crème. Toch is de5th Avenue ook aantrekkelijk voor degenen met een wat minder dikke portemonnee; natuurlijk kun je lekker ‘windowshoppen’ en je vergapen aan alle ‘bling bling’. Maar er is nog veel meer te doen!

De bezienswaardigheden op 5th Avenue

Als je over 5th Avenue loopt, moet je ook eens naar die machtige wolkenkrabbers kijken. Je komt er bijvoorbeeld langs de Trump Tower van multimiljonair Donald Trump. Maar ook het Empire State Building ligt aan de 5th Avenue en is het is erg leuk om naar het Observation Deck op de 86e verdieping te gaan en te genieten van een spectaculair uitzicht.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Voor kunstliefhebbers heeft 5th avenue ook een boel te bieden. In het gedeelte dat de ‘Museum Mile’ genoemd wordt, bevinden zich diverse indrukwekkende musea en galerieën. Zo vind je er het Metropolitan Museum of Art, één van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Je kunt er verschillende afdelingen bezoeken met 19 vaste collecties zoals de afdeling ‘Klassieke Oudheid’, en er zijn ook altijd verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Verder zijn er o.a. nog het Jewish Museum, het Guggenheim Museum met moderne Europese kunst en het Museum of the City of New York over de geschiedenis van New York City.

Serene rust

St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral
Hoewel de St. Patrick’s Cathedral één van ’s werelds grootste kathedralen is, lijkt hij naast de gigantische wolkenkrabbers maar heel klein. Maar eenmaal binnen zal je zeker onder de indruk raken; de Rooms-Katholieke kathedraal is maar liefst 110 meter lang en 58 meter breed, en heeft twee torens van ruim 100 meter hoog. De kerk biedt een momentje van serene rust te midden van drukte van de stad.

Een andere oase van rust op de 5th Avenue is de New York Public Library. De bibliotheek werd in 1895 opgericht en heeft maar liefst 87 vestigingen, waarvan de hoofdvestiging aan de 5th ligt. Het is een bezoek zeker waard; je kunt er een kopie van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring van Thomas Jefferson bezichtigen, alsmede een exemplaar van de beroemde Gutenberg bijbel.