The Bronx

The Bronx ligt ten noorden van Manhattan en is het enige stadsdeel van New York dat op het vasteland ligt. Het is een multiculturele volkswijk met voldoende bezienswaardigheden om het aantrekkelijk om het als toerist te bezoeken. Velen willen we in ieder geval een keer een wedstrijd bijwonen van de New York Yankees in het stadion, maar the Bronx heeft daarnaast nog veel meer te bieden!

Geschiedenis van The Bronx

The Bronx heeft zijn naam te danken aan de Zweed Jonas Bronck die begin 17 e eeuw via ruilhandel het stuk grond in handen kreeg waar nu de wijk gevestigd is. In 1874 werd the Bronx officieel bij New York gevoegd.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Groen

The Bronx is een hele groene wijk. Er zijn een aantal parken waar het Bronx park er één van is. In dat park kun je alles doen wat je in elk ander park ook kunt, maar er is ook de New York Botanical Garden en de Bronx Zoo gevestigd. De dierentuin is al ruim honderd jaar oud en omvat ruim 600 soorten dieren, waarvan vele zeldzaam zijn. Een ander groen stuk is het Woodlawn Cemetery, en hoewel een begraafplaats nou niet het eerste is waar je aan denkt voor een dagje uit, is deze wel heel speciaal. Hij is prachtig ingericht en vele beroemdheden zoals de kooplieden Woolworth, Penny en Macy of muzikanten als Miles Davis en Duke Ellington hebben hier hun laatste rustplaats. Een ander park is het Cortlandt Park waar je kunt sporten en wandelen en waar je daarnaast ook het Van Cortlandt House Museum kunt bezoeken. Het Edgar Allan Poe Cottage op de Grand Concourse is ook de moeite van een bezoek waard.
Meer natuur

De Hudson River en de Riverdale moet je ook beslist gezien hebben. Aan de westoever van de rivier vind je kliffen en indrukwekkende palissades en in het heuvelachtige achterland staan architectonische hoogstandjes; prachtige zomerhuizen uit begin 20 e eeuw en ook hier weer een park; het fraaie Wave Hill. Op City Island kun je boten en visuitrusting huren en heerlijk uit eten en op het Orchard Beach zitten.

Maar ook het stadse is in The Bronx uiteraard goed vertegenwoordigd; met een eigen Little Italy op Belmont en Arthur avenue, vlak bij de Fordham University.