Top Tien Tips New York

Een vakantie New York is voor velen iets waar ze jarenlang van gedroomd hebben. Eenmaal in de Big Apple kan alles nogal overweldigend zijn en bovendien is de stad gewoon ontzettend groot. Waar moet je dan beginnen? Allereerst een goede tip; huur een Big Apple Greeter in. Dit zijn vrijwilligers die je kosteloos alle mooie plekjes van hun stad laten zien! Wil je liever alles zelf ontdekken? Hier onder volgt een lijst met top tien tips New York, de bezienswaardigheden die je niet mag missen! En daarnaast zijn er ook nog de vele musea.

Top tien tips New York

Statue of Liberty & Ellis Island

New York zonder Vrijheidsbeeld is als Parijs zonder Eiffeltoren, die móet je dus gezien hebben. Je komt er met de boot en doet dan ook Ellis Eiland aan met het indrukwekkende immigratiemuseum. Neem de ferryboot vanaf Battery Park, gelegen op het uiterste zuidpuntje van Manhattan.

Central Park

Central park is een groene oase van rust, midden in de stad. Ook de inwoners van New York komen hier graag en het park is vaak te zien in films. Je kunt er wandelen, fietsen, skaten, picknicken of de dierentuin en het Kasteel bezoeken.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

CNN Time Warner Center

Het Time Warner Center is wat minder bekend maar wel een erg leuke trip om te maken. Het zijn twee nieuwe wolkenkrabbers met daarin de CNN studio’s en een luxe winkelcentrum gevestigd. Je kunt een 45 durende rondleiding door de CNN studio’s maken.

Empire State Building

Top tien tips New york

Het indrukwekkende Empire state building

Het Empire State Building is 381 meter hoog en gebouwd in 1931. Op de 86e verdieping is  het “observatory” waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Verder kun je er een voorstelling van de New York Skyride meemaken, een interactieve film over New York en de bezienswaardigheden.

Times Square

Hét flitsende centrum van de stad en op oudjaar het middelpunt van de wereld! Op Times Square zijn talloze restaurants en uitgaansgelegenheden en ligt vlak aan Broadway in het Theater District.

Rockefeller Center

Ook Rockefeller Center, een gift van John D. Rockefeller aan de stad, is een prachtige wolkenkrabber. Ga naar Top of the Rock op de 95e verdieping en geniet van een fantastisch uitzicht. Je kunt ook een rondleiding krijgen in het gebouw en door de hierin gevestigde NBC Studio’s.
Brooklyn Bridge

Top tien tips New york

De bekende Brooklyn Bridge

Deze wereldberoemde brug werd eind 19e eeuw gebouwd. Je kunt er een wandeling of fietstocht over maken en de brug biedt een fraai uitzicht op de stad.

Fifth Avenue

Shoppen doe natuurlijk op de luxe 5th Avenue. Je vindt hier de meest luxe boetieks en juweliers. Boven je budget? Dan ga je toch gewoon lekker windowshoppen!

South Street Seaport

South Street Seaport, de haven uit de 17e eeuw, is een bruisend centrum met een vismarkt, winkelcentrum en museum. In de haven bekijk je oude historische schepen en je kunt er genieten van de muzikale noot die de straatmuzikanten brengen. Duik een eettentje in voor een heerlijke maaltijd.

Circle Line Havenrondvaart

Het is erg leuk om een rondvaart mee te maken om de skyline van New York te bekijken. Zowel overdag als ’s-avonds is dat mogelijk.