Queens

Queens

Queens

Queens is het grootste stadsdeel van New York en omvat Jamaica, Flushing, Long Island en Far Rockaway. Queens wordt beschouwd als het culturele hart van New York; je vindt hier o.a. het Museum of Modern Art.

Geschiedenis Queens

Oorspronkelijk was het gebied rond het huidige Queens een Nederlandse kolonie; Nieuw-Nederland. In 1664 veroverde de Engelsen echter het gebied en werd het stadsdeel een van de oorspronkelijk twaalf counties van de in 1683 ingestelde Engelse provincie New York. In eerste instantie besloeg het gebied de huidige stadsdelen Queens en Nassau, en bestond het uit vijf townships: Flushing (Vlissingen), Jamaica (Rustdorp), Newtown (Middelburgh), Hempstead (Heemstede) en Oyster Bay. Begin 1898 werd het westelijk deel van Queens county (Flushing, Jamaica, Long Island City, Newtown en het schiereiland Rockaway) bij de stad New York ingelijfd.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Multicultureel

Queens

Prachtige vergezichten in Queens

Queens is het meest multiculturele gebied ter wereld; zo vind je er Little India, het Griekse Astoria en in Flushing een grote Koreaanse en Chinese populatie. Huur een Thaise video in Woodside of ga naar een Spaans theater of Italiaanse nachtclub in Sunnyside. Japanners, Colombianen, Puertoricanen enzovoorts. Kortom; gegarandeerd een gezellig sfeertje met kleurrijke winkeltjes en heerlijke restaurants!

Cultuur

De vele musea in Queens zorgen voor het karakter van cultureel hart van de stad. Je vindt er het Museum of Modern Art, het Contemporary Art Center, het Isamu Noguchi Garden Museum en het American Museum of the Moving Image. Het Contemporary Art Center zorgt vooral in de zomer voor leven in de brouwerij; dan worden er op het dak swingende plaatjes gedraaid door een DJ.
Sport

Queens staat natuurlijk ook bekend om de vele sportevenementen. Zo komt de jaarlijkse New York Marathon door het stadsdeel. Maar verder staat er ook het beroemde Mets stadion en hun tweede stadion Citi Field. In Flushing Meadows vindt elk jaar het US Open Tennis plaats.

Overige bezienswaardigheden

Verder kun je  ook naar de dierentuin, een botanische tuin en naar het Jamaica Bay Wildlife Refuge of naar het strand!