Brooklyn

Brooklyn

Brooklyn

Brooklyn is waarschijnlijk het populairste stadsdeel van New York, waar je bovendien vele Nederlandse invloeden kunt vinden. Reden te meer om Brooklyn te bezoeken als je in New York bent! Alles over dit populaire stadsdeel van New York.

Geschiedenis

De Nederlandse oorsprong van dit stadsdeel blijkt al uit de naam; een verbastering van het Nederlandse Breuckelen. In 1646 stichtte een groep Nederlanders van de West-Indische Compagnie hier de gemeente Breuckelen dat in de loop der tijd Brooklyn genoemd werd en tot 1898 een eigen gemeente was. Daarna werd Brooklyn bij New York gevoegd. Overal in de wijk vind je tegenwoordig nog Nederlandse namen en op het wapen staat ‘één draght mackt maght’.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Bezienswaardigheden in Brooklyn

Het stadsdeel heeft vele bezienswaardigheden en als toerist zal je aan 1 dagje dan ook niet genoeg hebben. Je bezoekt er natuurlijk de Brooklyn Bridge, tussen Brooklyn en Lower Manhattan. Daarnaast zijn er ook talloze musea,de Brooklyn Botanic Garden met daar vlakbij het Green-Wood Cemetery; een prachtige begraafplaats waar vele beroemdheden zoals Leonard Bernstein begraven liggen. De Prospect Park Zoo is een interactieve dierentuin die uiteraard erg leuk om met kinderen te bezoeken. In het Prospect Park kun je ook een boottocht maken over het meer. Het Brooklyn Children Museum is ook echt een must als je met kinderen in New York bent. Het is een interactief museum dat echt op kinderen gericht is en waar ze spelenderwijs een heleboel kunnen leren. Een andere ‘must see’ is het Brooklyn Museum of Art, dat met zo’n 1,5 miljoen objecten één van de grootste musea in Amerika is en o.a. een grote Egyptische collectie bezit.
Brooklyn Philharmonic

Muziek-, dans- en filmliefhebbers moeten beslist naar de Brooklyn Academy of Music tegen. Behalve dat deze academie concerten, moderne en klassieke dansvoorstellingen en filmavonden organiseert, is het ook het onderkomen van het Brooklyn Philharmonic en het Next Wave Festival.

Andere bezienswaardigheden

Het pretpark op Coney Island, met de beroemde Cyclone achtbaan is een gegarandeerd succes bij kinderen. Ben je in juni in New York dan moet je op Coney Island zeker de Mermaid Parade en het Siren Festival bijwonen. Wil je een dagje de stadse drukte ontvluchten? Huur dan een bootje op Sheepshead Bay en ga lekker vissen en bij terugkomst duik je één van de restaurants in!