Harlem New York

Harlem New York

Harlem New York

Harlem New York ligt in het noordelijke deel van Manhattan en wordt daarom ook wel Upper Manhattan genoemd. Harlem heeft niet echt een goede naam, maar de criminaliteit is de laatste jaren enorm verminderd en het is als toerist zeker de moeite waard om de wijk te bezoeken. Er zijn een aantal bezienswaardigheden en bovendien kun je er lekker goedkoop winkelen en uit eten gaan!

Geschiedenis

Harlem werd gesticht in 1658 door Peter Stuyvesant en heette toen nog Nieuw Haarlem. Het gebied werd toen vooral door boeren bewoond. Door uitputting van de grond en uitbreiding van New York zagen veel boeren zich gedwongen te vertrekken en na de afschaffing van de slavernij werd de wijk in de 19 e eeuw al snel het toevluchtsoord van de Afro-Amerikanen. Daarnaast kwamen er ook veel gelukszoekers uit het Caribisch gebied en Midden Amerika en een andere bijnaam die de wijk daardoor kreeg was Spanish Harlem.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Voordelig Harlem

We zeiden het hierboven ook al, in Harlem kun je fantastisch winkelen! De prijzen zijn er veel lager dan in de rest van New York en bovendien vind je er ook talloze aparte winkeltjes. Hetzelfde geld voor uit eten gaan. Je kunt ook overwegen je hotel in de wijk Harlem te boeken om wat op de verblijfskosten te besparen. Met de metro ben je zo in elke uithoek van de stad!

Wat te doen in Harlem?

Harlem New York

Het Apollo Theater in Harlem
Uiteraard wandel je een keer door de hoofdstraat van Harlem om te shoppen en rond te kijken. Je komt daarbij langs het wereldberoemde Apollo Theater waar ooit James Brown, Diana Ross, Marvin Gaye en Aretha Franklin op de planken hebben gestaan. Het is een echte aanrader om deel te nemen aan een rondleiding van Harlem Your Way Tours unlimited; je ziet dan alle mooi plekjes van Harlem en bezoekt een gospelmis in een ‘zwarte’ kerk.

Ook een ‘must see’ is het Hamilton Grange National Memorial. Alexander Hamilton heeft als rechterhand van George Washington een grote invloed gehad op de geschiedenis van Amerika en geldt als één van de grondleggers van de USA. In het historische landhuis en park van Hamilton, leer je alles over wat hij voor Amerika betekend heeft.