Central Park

Central Park is het grootste park in de stad en waarschijnlijk het bekendste park van de Verenigde Staten. In het park kunnen New Yorkers en toeristen even ontsnappen aan de chaos en drukte van de stad en genieten van de natuur. Het park meet maar liefst 4 bij 1 kilometer! Behalve dat je er kunt zitten, liggen, fietsen, wandelen en rennen, kun je ook een paar bezienswaardigheden bezoeken in het Central Park. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dairy; de bibliotheek annex bezoekerscentrum, of een bezoekje aan de dierentuin of het kasteel de Belvedère?

Wat is er allemaal te doen in Central Park?

Central Park New York

Central Park New York

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Als je het Central Park eens wilt verkennen, is het een leuk idee om met de fiets door het park te peddelen. Bij de NYC Central Park Bike Rental, op nog geen 2 blokken van het park, kun je een fiets huren om dat te doen. Daarnaast kun je ook meedoen aan een wandeltocht waarbij je alle plekken aandoet die wel eens het toneel in een film zijn geweest. Een andere mogelijkheid is om je rond te laten rijden in een rijtuigje met paard en geniet van de omgeving!

In het Central Park zijn enkele bezienswaardigheden die de moeite van een bezoekje waard zijn. Het Metropolitan Museum of Art, één van ’s werelds belangrijkste kunstmusea, is er bijvoorbeeld gevestigd. Hierboven noemden we het Belvedère Castle al; het bouwwerk in zowel de Gotische als de Romaanse bouwstijl stamt uit 1869. Daarnaast kun je ook de dierentuin bezoeken; Central Park Wildlife Center.
Central Park Overzicht

Central Park Overzicht

Als je door het park loopt, kom je een aantal kunstwerken tegen waaronder een paar bekende beeldhouwwerken van bijvoorbeeld Christoffel Columbus en Alice in Wonderland. Het is heerlijk om in het park even tot rust te komen en bijvoorbeeld te genieten van een heerlijke picknick, maar je ook sporten behoort tot de mogelijkheden. Veel inwoners van New York komen regelmatig naar het Central Park om hard te lopen of te fietsen.