Winkelen in New York

New York is dé stad voor shopaholics; misschien is die term er wel uitgevonden? In ieder geval is de Big Apple de modehoofdstad van de Verenigde Staten! Maar de stad is natuurlijk gigantisch groot en omvat verschillende stadsdelen die allemaal wel iets te bieden hebben.

Soho

Winkelen in New york

Het is altijd gezellig druk op de 5th avenue

Bij winkelen in New York denk je meteen aan Soho en 5th Avenue. Soho is het bekendste winkelgebied van New York; er is zelfs een kledinglijn met die naam. Je vindt er grote en kleine winkels, schoonheidssalons en ook grotere winkelketens, maar er zijn ook een aantal zaken met peperdure kleding en accessoires.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Voor dure designwinkels in New York moet je naar 5th Avenue en het nabijgelegen Madison Avenue. In dat gedeelte komen de mensen met een dikke portemonnee hun designkleding inslaan en voor hun juwelen gaan ze naar de wereldberoemde juwelier Tiffany’s & Co.

5th Avenue heeft grote naam als het op winkelen aankomt, maar juist daardoor is het er altijd druk. Heb je het liever wat rustiger, ga dan naar Upper Eastside, tussen 59 th en 96 th Street, ten oosten van Central Park. Je vindt er dezelfde winkels als op 5th Avenue, maar het is er een stuk minder toeristisch. Daarnaast vind je hier veel ‘thrift shops’; tweede hands winkels die vaak hun opbrengst geven aan een goed doel.

Warenhuizen

WInkelen New York

Het grootste warenhuis ter wereld is in New york

Warenhuizen zijn ideaal als het slecht weer is of als je van makkelijk houdt; alles onder één dak. In New York weten ze er alles van want hier vind je het grootste warenhuis ter wereld; Macy’s op 5th Avenue. Maar er zijn uiteraard nog veel meer warenhuizen zoals bijvoorbeeld Bloomingdale’s en Barney’s.
Verder zijn er ook regelmatig markten in New York. De bekendste en leukste is Annex Flea Market bij 6th Avenue. Zit je graag voor een ‘dubbeltje op de eerste rij’? Dan zijn er ook een paar mooie outlet gebieden. Zo is Woodbury Common Premium Outlets een complete wijk waar je voor een leuk prijsje echte merkkleding en accessoires kunt kopen.

Winkelen New York

Let er op dat de prijzen die op het prijskaartje staan over het algemeen exclusief belasting is. Meestal komt er nog ongeveer 9% bovenop het bedrag (vergelijkbaar met onze btw die meestal wel inbegrepen is).