Museum of Modern Art

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art, kortweg MoMa genoemd, is één van de belangrijkste en grootste kunstmusea ter wereld. Ben je een kunstliefhebber dan is een bezoek aan dit toonaangevende museum dus een echte must!

Geschiedenis

Het Museum of Modern Art werd opgericht in 1929 door een groep rijkere burgers waaronder Abby Aldrich Rockefeller, als een vernieuwend instituut voor kunst. De bedoeling was het grote publiek enthousiast te maken voor nieuwe kunststromingen. In 1929 omvatte de eerste tentoonstelling werken van Salvador Dalí, Van Gogh, Gaugin, Cézanne en Georges Seurat. Het idee sloeg meteen aan en al snel volgden vele steden over de hele wereld het voorbeeld.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Het gebouw werd ontworpen door de modernistische architecten Philip S. Goodwin en Edward Durell Stone . In 2000 werd het museum opgeknapt en begon men met een grootschalige renovatie. Het ontwerp voor de renovatie van het Museum of Modern Art is van de hand van een Japanner, de architect Yoshio Taniguchi. Om ruimte te maken werden grote delen van de collectie in deze periode uitgeleend, zo was er in 2004 een expositie in de Neue Nationalgalerie in Berlijn met de belangrijkste werken van het MoMa.
Bezoek het Museum of Modern Art

Naast alle prachtige schilderijen, zijn er ook veel beeldhouwwerken uit de 19e en 20e eeuw te zien en er zijn verschillende afdelingen zoals voor architectuur en design, tekeningen, film en media en fotografie. De afdeling pop art met de beroemde ‘Marilyn Monroe’ van Andy Warhol is bijvoorbeeld een grote trekpleister. In de tuin, de Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden, staan verschillende fraaie beeldhouwwerken van onder anderen Rodin, Picasso en Henry Moore.

Toegang en openingstijden:

Toegangsbewijzen voor het museum kosten $25 voor volwassenen, senioren $18 en studenten $14. Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen. Speciale tentoonstellingen, audio programma’s, films en voorlichting zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. De openingstijden zijn dagelijks van 10.30 – 17.30 uur, op vrijdag tot 20.00 uur en dinsdags gesloten.