Empire State Building

Empire State Building

Empire State Building

Wil je New York eens van bovenaf bekijken, dan moet je zeker het Empire State Building bezoeken. Deze 381 meter hoge toren is de hoogste en bekendste wolkenkrabber van de stad. Op de 86 e verdieping is een uitkijkplatform dat je zelfs tot middernacht kunt bezoeken. Een echte ‘must see’ dus!

Geschiedenis

Het Empire Site Building werd opgeleverd in 1931 en was heel lang het hoogste gebouw ter wereld; tot in 1971 de Twin Towers gebouwd werden. Eind dertiger jaren van de vorige eeuw was er een competitie in New York om het hoogste gebouw ter wereld te bouwen. In eerste instantie ging de strijd tussen 40 Wall Street en het Chrysler Building, maar nog voor beide gebouwen voltooid waren, kondigde Alfredus Smith de bouw van het Empire State Building aan.

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Omdat de locatie indertijd niet in kantoorgebied lag, hadden commerciële investeerders en aannemers maar weinig belangstelling voor het project. Daarom werd er een particuliere groep met investeerders opgericht en in 1931 werd het gebouw geopend. De naam komt van de bijnaam voor de staat New York; de Empire State. In het begin werd het echter spottend het Empty State Building genoemd, omdat er maar weinig huurders waren. Vandaag de dag is dat nog maar moeilijk voor te stellen want het gebouw staat op hartje Manhattan!
Een bezoek aan het Empire State Building

Een bezoek aan het Empire State Building mag dus eigenlijk niet aan je vakantie New York ontbreken; ga naar het Observation Deck op de 86 e verdieping en geniet van het adembenemende uitzicht. Dit is, zoals hierboven al even meldden, dus zowel overdag als in de avonduren mogelijk. Op de 80 e verdieping is een is een souvenirwinkel gevestigd. Je kunt toegangsbewijzen ter plekke kopen, maar je kunt ze ook online bestellen en dat scheelt je weer een tijd in de rij staan. De prijs is 25 dollar voor volwassenen en 19 dollar voor kinderen. Openingstijden zijn dagelijks van 08.00 tot 24.00 uur

Tip; schaf de NY Citypass aan en bezoek 6 bezienswaardigheden voor een voordelige prijs.