Chinatown New York

Chinatown New York

Chinatown New York

Een wijk die je tijdens een vakantie New York beslist niet over mag slaan, is China Town. De vele Chinese immigranten hebben hier een soort klein China gecreëerd, en als je er door de straten wandelt, zou je niet zeggen dat je door New York loopt.

Geschiedenis

Sinds 1850 gingen de meeste Chinezen die naar New York kwamen in dit deel van de stad wonen. Overigens zijn er ook veel Chinese immigranten die neergestreken zijn in Flushing, in Queens. Tot eind zestiger jaren besloeg China Town New York het gebied tussen Canal Street (Little Italy) in het noorden, Worth Street in het zuiden, The Bowery (Lower East Side) in het oosten en Baxter Street in het westen. Maar toen in 1965 immigratiewetgeving versoepeld werd, kwamen er ineens veel meer Chinese gelukszoekers en breidde Chinatown zich al snel uit. Tegenwoordig telt de Chinese bevolking van New York ruim 700.000 leden!

Bekijk nu de beste NewYork vakantie aanbiedingen

Wat kun je doen/zien in China Town New York?

Chinatown

Chinatown

De belangrijkste bezienswaardigheid van China Town zijn de straten, mensen en de sfeer zelf. Overal zie je winkeltjes met voedsel en Chinese prullaria, restaurants, noodleshops, theehuizen, winkels met kruiden en natuurlijke middeltjes tegen allerhande kwaaltjes en massagesalons waar je voor een klein bedrag heerlijk gemasseerd wordt. De spreektaal is Chinees, in een restaurant moet je niet verwachten in het Engels aangesproken te worden en zelfs de menukaarten van grotere ketens zoals Mac Donalds zijn in het Chinees!
Het is dus al een hele ervaring om gewoon rond te wandelen in China Town, te kijken en de sfeer op je in te laten werken. Op 215 Centre Street zit een klein museum dat de moeite waard is om binnen te kijken; het Museum of Chinese in the America’s. Verder kun je in China Town New York vooral heerlijk Chinees gaan eten. Een bekend restaurant waar je authentieke en goedkope Dim Sum kunt eten is Golden Unicorn op 18 East Broadway en daarna duik je het bruisende uitgaansleven in met talloze Chinese bars waar je kunt karaoken!