Vliegtickets New York

Vliegtickets new york

Bezoek het Vrijheidsbeeld in New York

Vliegtickets boeken voor een vakantie naar New York? Zo’n verre reis is niet niks en de tickets kunnen behoorlijk prijzig zijn. Waar moet je allemaal op letten als je vliegtickets New York boekt?

Met of zonder overstap?

Meestal kun je wel rechtstreeks naar New York vliegen, de stad ligt ten slotte aan de oostkust, waardoor een overstap meestal niet nodig is. Soms kan het voordeliger zijn om een overstap in Londen of Parijs te maken. Als je vliegtickets New York zoekt kun je daar rekening mee houden en eventueel wat op je ticket besparen. Overigens is het meestal voordeliger om door de week te vertrekken. Verder kun je nog kijken of het voordeliger is om vanuit België of Duitsland te vertrekken. Zeker als je aan de zuid- of oostkant van Nederland woont is dat net zo makkelijk.

Welke luchtvaartmaatschappij?

Voor wat betreft de luchtvaarmaatschappij waar je vliegtickets New York boekt, heb je ook uitgebreide keuze. Bekijk daarom welke maatschappij de beste vertrektijden heeft, wat de service is en vergelijk uiteraard de prijzen. Daarvoor kun je gebruik maken van de vergelijkingssites op internet. Je kunt daar ook kijken op welke data de tickets het voordeligst zijn. Dit kan echt per dag verschillen. Het is dus de moeite waard om verschillende vertrek- en terugreisdata in te vullen. Zo kom je vanzelf op de beste mogelijkheid uit.

Visum + vlucht

Blijf je als Nederlander of Belg minder dan 90 dagen in Amerika, dan heb je geen visum nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat je paspoort nog minstens tijdens je verblijf in New York geldig is. Daarnaast moet je jezelf al voor je vertrek aanmelden bij de Amerikaanse regering via het ESTA-programma(Electronic System for Travel Authorization), anders kan je de toegang tot de VS worden ontzegd.

Tijdens je vlucht moet je vervolgens een wit vragenformulier invullen; zorg dat je een pen bij je hebt. De vlucht duur ongeveer 8 uur. Vlieg je naar New York, dan kom je 2 uur later aan, omdat het daar 6 uur vroeger is dan in Nederland.